på fläskkarré
Enkelt men ändå lyxigt på något vis. Serveras på en skiva smörstekt bröd och något picklat. Vi brukar servera med cornichoner. Svingott!
Tid: ca 2 timmar
INGREDIENSER:
- 200g fläskkarré
- 2 gula lökar, i större bitar
- 8 lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 dl kycklingbuljong
- 1.5 dl vitt vin
- 1 tsk vitlökspulver
- Salt & peppar
- 3 msk ankfett
GÖR SÅ HÄR:
Dela köttet i mindre bitar ca 5 x 5cm. Ta fram en tillräckligt stor kastrull eller gryta med tillhörande lock. Tänk på att alla ingredienser ska få plats.
Lägg alla ingredienser i grytan, slå på värmen och låt det koka upp. När grytan kokar; på med locket och sänk värmen tills det småputtrar. Nu ska det puttra i minst 2 timmar tills köttet går att dela med en gaffel. Kolla till din gryta då och då så att det finns vätska kvar, fyll på med lite vatten om det behövs.
När köttet är färdigt ta ut grytbitarna, sila vätskan och slå tillbaka i en kastrull. Salta och smaka av. Låt det koka ned något. Vätskan ska binda med ditt kött sedan så se till att den inte är alltför blöt.
Ta en gaffel och tråda köttet. I kastrullen slänger du nu i ankfettet, se till att det smälter, rör om så det blandas väl. Smaka av igen om du behöver mer salt. Vänd ned ditt kött i vätskan och blanda runt.
Låt det svalna något och lägg över det i tätslutande burkar. Ställ in i kylen när de svalnat och ta fram en timma innan servering och njut.
Smaklig måltid!
Leave a Comment