fc norrsken

FC Norrsken: En Kärnpunkt i Norra Piteås Fotbollskultur

Grundat 1999
Hemort Piteå
Hemmaplan LF Arena
Seniorlag Damer Division 3
Seniorlag Herrar Division 4
Samarbetsföreningar vid start Sjulsmarks SK, Rosviks IK, Norrfjärdens IF
Vision “Här når alla sina drömmar och mål och utvecklas till sin fulla potential som fotbollsspelare.”
Värdeord Ansvarsfull, Inkluderande, Engagerad, Seriös, Positiv

FC Norrsken är en fotbollsförening baserad i Piteå, känd för sitt engagemang i fotbollsutveckling på både lokal och länsnivå. Klubben är resultatet av ett samarbete mellan flera lokala föreningar: Norrfjärdens IF, Rosviks IK, Sjulsmarks SK, och tidigare även Alterdalens IF, med syftet att stärka och utveckla fotbollen i regionen. Sedan starten 1999 har FC Norrsken fokuserat på att erbjuda fotbollsmöjligheter för alla, från ungdomar till seniorer, oavsett kön​​ .

Vision och Mål

Klubbens vision är att genom glädje och gemenskap möjliggöra för varje spelare att nå sin fulla potential. Med värdeord som ansvarsfullhet, inkludering, engagemang, seriösitet och positivitet strävar FC Norrsken efter att skapa en välkomnande och stöttande miljö för alla medlemmar.

Dessa principer är kärnan i klubbens arbete och utgör grunden för dess långsiktiga mål, inklusive att driva seniorlag för damer och herrar huvudsakligen bestående av egna produkter​​.

Verksamhet och Framgångar

På damsidan har FC Norrsken etablerat sig i division 3, där de välkomnar fler spelare att delta i sin strävan efter sportsliga framgångar​​. Herrlaget tävlar i division 4, med målet att fortsätta växa och utvecklas som en central del av fotbollsgemenskapen i Piteå​​.

Klubben har också haft en mängd olika lag i ungdomsdivisioner, vilket visar på dess breda engagemang för fotbollsutveckling på alla nivåer​​​​.

Samhällsengagemang

FC Norrsken står inte bara för fotboll utan är också en viktig del av det lokala samhället. Genom initiativ som Trombs Sportlovscamp erbjuder klubben ungdomar chansen att utveckla sina fotbollsfärdigheter under ledning av erfarna instruktörer från Piteå IF FF:s herrlag.

Dessa aktiviteter understryker klubbens fokus på ungdomsutveckling och dess bidrag till en hälsosam och aktiv livsstil bland barn och ungdomar i regionen .

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *