De är favoriter att vinna Svenska Cupen

Svenska Cupen i fotboll inleder den svenska tävlingssäsongen för svenska klubblag och det är åtta grupper med fyra lag i varje som gör upp om pokalen. Tittar vi på oddsen hos aktörer inom betting på fotboll är det Malmö FF som är favoriter att vinna. Detta följt av BK Häcken, IF Elfsborg, Djurgården och Hammarby. Räkna med intressanta matcher när svensk klubblagsfotboll äntligen börjar tävla igen efter ett långt vinteruppehåll.

De är favoriter enligt oddsen

  • Malmö FF – 3,00
  • BK Häcken – 6,00
  • IF Elfsborg – 6,00
  • Djurgårdens IF – 10,00
  • Hammarby IF – 10,00
  • AIK – 15,00
  • IFK Göteborg – 21,00
  • IFK Norrköping – 21,00

Det finns många spel att hitta på Svenska Cupen. Du kan betta på vinnare av varje grupp samt om ett lag går till final eller inte utöver vinnarodds.

Malmö FF vinner enligt oddsen

Malmö FF är regerande svenska mästare men brukar ha det tufft i cupen. Visst vann de 2022 men det var första gången sedan slutet på 80-talet. Truppen ser dock urstark ut inför säsongen 2024. Man har fått behålla hela truppen och förstärkt med spets i form av Jens Stryger Larsen och Erik Botheim.

Gruppspelet ska man ta sig förbi då Öster, Luleå och Varberg väntar. Men därefter kan det krävas god lottning och seedning. Till exempel har MFF haft otroligt svårt på Tele2 Arena och Bajen eller DIF borta i slutspelet kan innebära att cupäventyret tar slut.

BK Häcken utmanar

BK Häcken är främste utmanare om vi tittar till oddsen men truppen ser inte starkare ut än inför fjolårssäsongen. Huvudtränaren har lämnat och detsamma gäller för lagets största stjärna Samuel Gustafsson. Men det finns helt klart kvalitet i truppen att gå långt och med BP, Landskrona och Östersunds FK ska det inte vara några problem att ta sig vidare från gruppen.

Får Elfsborg revansch?

Elfsborg hade matchboll att vinna Allsvenskan inför den näst sista omgången när laget bara behövde vinna mot Degerfors för att säkra SM-guldet. Men så blev inte fallet utan istället fick man se guldet glida ur händerna och i sista omgången mot Malmö föll man med 0-1 och fick nöja sig med Stora Silver. Nu väntar just Degerfors i Svenska Cupen tillsammans med den allsvenska nykomlingen GAIS samt Örgryte IS. Kan Elfsborg skaka av sig fiaskot och få en lyckad start på säsongen?

Djurgården är alltid farliga

Djurgården hade något av en mellansäsong 2023 och hoppas studsa tillbaka och utmana om titlarna. Bosse Andersson får in fina pengar i försäljningen av Lucas Bergwall och det lär säkert spetsas till truppen ytterligare. I grupp 4 ska man inte ha några problem att ta sig vidare med motståndare som IFK Göteborg, Skövde och Nordic United. Kan det räcka hela vägen till final för järnkaminerna?

Bajen ser oerhört spännande ut

Hammarby har fått in en ny tränare när de plockat in Kim Hellberg som ledde Värnamo till en femteplats i Allsvenskan 2023. Det blir oerhört spännande att se vad han kan göra med de resurser han nu har till sitt förfogande.

Hammarby underpresterade förra säsongen och har en intressant grupp med Mjällby, Västerås och GIF Sundsvall. Mjällby gick till final i Svenska Cupen förra året och Västerås är en nykomling med en intressant spelidé. Kan det räcka långt i Svenska Cupen 2024?

AIK känns extremt svårtolkade

AIK hade ingen rolig säsong förra året men lyckades i alla fall hålla sig kvar. Laget slutade på elfte plats och har en relativt svår grupp i cupspelet med Kalmar FF, Gefle och Örebro. Men det finns helt klart potential i den trupp som Gnaget förfogar över och det återstår att se om de kan få ut mer av spelarmaterialet 2024. 

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *