malmö city fc

Malmö City FC: En Klubb För Alla

Grundades 2009
Plats Malmö
Ordförande Hampus Lundström
Huvudtränare Vladimir Kostic
Division Division 3 Södra Götaland
Matcher spelas på Kirseberg IP
Ansluten till Skånes Fotbollförbund
Antal lag 20 lag ca. 2009
Antal medlemmar Ca 600 ca. 2009

Malmö City FC, en fotbollsklubb baserad i Malmö, bildades 2009 genom en sammanslagning av Kirseberg IF och Rörsjöstaden IF. Klubben har sedan dess deltagit i de mellersta divisionerna i det svenska fotbollssystemet och spelar för närvarande i Division 3 Södra Götaland. Med hemmamatcher på Kirseberg IP, fortsätter klubben att vara en viktig del av fotbollskulturen i Malmö.

Bred Verksamhet och Community Engagement

Malmö City FC driver en omfattande fotbollsverksamhet, från knatteskola till seniorlag, vilket gör dem till en av Malmös största fotbollsföreningar.

Föreningen har även engagerat sig i olika projekt för att stärka gemenskapen i Malmö, såsom “Goda Grannar på KIP” och “Nattfotboll 2023”, vilket visar deras dedikation inte bara till sporten utan även till samhällsengagemang​​.

Damlaget och Engagemang för Jämställdhet

Damlaget i Malmö City FC har varit aktivt sedan 2018 och arrangerar varje år en vänskapsmatch på Internationella kvinnodagen mot derbyrivalerna FC Möllan. Matchen är mer än bara en fotbollsmatch; det är ett firande av fotboll som en sport för alla och ett sätt att belysa och bekämpa ojämlikheter inom sporten.

År 2024 lockade matchen över 400 supportrar trots kyligt väder, vilket visar det stora intresset och stödet för damfotbollen​​.

Malmö City FC står inte bara för framgångar på planen utan också för ett starkt samhällsengagemang och strävan efter en inkluderande fotbollskultur. Genom sina många lag och projekt fortsätter de att visa att fotboll verkligen är världens största idrott, tillgänglig och njutbar för alla.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *