Ariana FC – En Framgångssaga från Malmö

Grundad Sommaren 2015
Stad Malmö
Division 2023 Ettan Södra
Signifikanta Nyförvärv 2024 Rasmus Lindkvist, Alexander Blomqvist, Brwa Nouri
Målsättning Att nå Allsvenskan
Samhällsengagemang Utveckla människor fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt
Värderingar Kärlek, tro och hopp

Ariana FC, grundad sommaren 2015, har snabbt etablerat sig som en kraft att räkna med i svensk fotboll. Med en vision om att ta sig till Allsvenskan har denna Malmö-baserade klubb, beskriven som stadens första afghanska fotbollsklubb, visat en imponerande utveckling och framgång på fotbollsplanen​​.

Snabb Uppflyttning

Klubbens resa genom seriesystemet har varit imponerande. Startande i Division 7 år 2017, har Ariana FC år för år klättrat uppåt och avancerat snabbt genom divisionerna, något som speglar både ambitionen och det hårda arbete som lagts ner bakom kulisserna.

Säsongen 2023 befann de sig i Ettan Södra, Sveriges tredje högsta division​​.

En Klubb Med Hjärta

Men Ariana FC handlar inte bara om framgångar på planen. Klubben betonar starkt vikten av gemenskap, kärlek, tro och hopp.

Deras engagemang sträcker sig bortom fotbollen, med målet att utveckla människor fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt.

Klubben står öppen för alla, vilket gör den till en viktig del av det lokala samhället i Malmö​​​​.

Spännande Nyförvärv

Inför säsongen 2024 har Ariana FC gjort flera spännande nyförvärv. Bland annat har Rasmus Lindkvist, en erfaren försvarare med internationell erfarenhet, anslutit sig till laget.

Andra noterbara nyförvärv inkluderar Alexander Blomqvist, en robust försvarare med rötter i Malmö FF, och Brwa Nouri, en spelare med en imponerande internationell karriär. Dessa nyförvärv är ett tecken på Ariana FC:s ambitioner och strävan efter att ständigt förbättras och nå nya höjder​​.

Med en blandning av lokalt talang och erfarna nyförvärv ser framtiden ljus ut för Ariana FC. Klubbens snabba framgångar och starka samhällsengagemang gör dem till en inspirerande berättelse i svensk fotboll.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *