FC Rosengård 1917

Grundat 1917
Adress Frölichs Väg 2, 213 68 Malmö
Telefon +46 (40) 222 403
E-post info@fcrosengard.se
Officiell webbplats fcrosengard.se
Stadion Rosengårds IP (Södra), Malmö
Kapacitet 5000
Noterbara tidigare spelare Zlatan Ibrahimović, Yksel Osmanovski, Labinot Harbuzi

FC Rosengård 1917 är en fotbollsklubb från Malmö med en lång och stolt historia sedan starten 1917. Klubben, som ursprungligen bildades under namnet Malmö Boll & Idrottsförening, har genomgått flera förändringar i namn och struktur över åren.

Den har tjänat som en plattform för utvecklingen av talangfulla spelare som Zlatan Ibrahimović, Yksel Osmanovski och Labinot Harbuzi​​.

Klubben har haft en varierande framgångsresa genom åren, med perioder i både högre och lägre divisioner. Mellan 2005 och 2016 upplevde laget flera framgångar, inklusive uppflyttningar från Division 4 till Division 2 och även spel i Division 1. Deras bästa år var 2007 och 2008, då de först blev främjade till Division 1 och sedan slutade på en imponerande fjärde plats i serien​​.

Förutom herrlagets prestationer har FC Rosengård även en damsektion och engagerar sig i futsal, där damlaget spelade i SM-semifinalen 2024. Klubben har visat ett starkt engagemang för fotbollens utveckling på alla nivåer och stärker sin position genom strategiska partnerskap och en fokuserad ungdomsakademi. Detta understryks av nytt ledarskap och nya strategier som introducerats för att främja både sportslig framgång och socialt ansvar​​.

FC Rosengård spelar sina hemmamatcher på Rosengårds IP (Södra), en anläggning med en kapacitet på 5000 åskådare, vilket reflekterar klubbens starka lokal förankring och ambitioner att växa vidare​​.

För mer information, besök deras officiella hemsida.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *