värmbols fc

Värmbols FC: En Klubb med Tradition och Sammanhållning

Hemort Katrineholm, Sverige
Grundad 1990
Verksamhet Fotboll
Division Division 3
Bästa placering Andra plats, 2009
Publikrekord på Värmbols IP 3 123 personer, 23 augusti 2017 mot AIK i Svenska Cupen
Antal aktiva spelare 400
Antal medlemmar Närmare 600

Värmbols FC är en fotbollsklubb belägen i Katrineholm, Södermanland, som har en rik historia sedan starten den 3 december 1990. Klubben skapades genom en uppdelning av Värmbols GoIF och har sedan dess deltagit främst i de lägre divisionerna av det svenska fotbollssystemet.

Sedan grundandet har klubben visat en imponerande utveckling och spelar nu i Division 2 Södra Svealand, vilket representerar den fjärde nivån i det svenska ligasystemet. Deras hemmamatcher spelas på den anrika Backavallen i Katrineholm​​.

Historiska Ögonblick och Framgångar

Värmbols FC har genom åren haft flera noterbara framgångar. Ett av de mest minnesvärda ögonblicken i klubbens historia är när de satte publikrekord på Värmbols IP den 23 augusti 2017.

Matchen spelades mot AIK i Svenska Cupens andra omgång och lockade 3 123 åskådare.

Klubbens bästa placering kom år 2009 då de slutade på en andraplats i sin division. Dessa framgångar speglar inte bara klubbens sportsliga prestationer utan även dess förmåga att samla och engagera samhället kring fotboll​​.

Klubbens Hjärta: Spelare och Community

Med över 400 aktiva spelare och närmare 600 medlemmar står Värmbols FC starkt som en central punkt i lokalsamhället. Klubben är mer än bara ett fotbollslag; det är en gemenskap där passionen för fotboll och sammanhållningen står i centrum.

Den stora truppen och medlemsbasen visar på klubbens inkluderande natur och dess engagemang för att främja fotboll på alla nivåer​​.

Värmbols FC fortsätter att vara en viktig del av Katrineholms sportsliga landskap. Med en stark grund i gemenskap, passion för sporten, och en imponerande historia, ser klubben fram emot att skapa fler minnesvärda ögonblick på fotbollsplanen.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *