Fred

Pasta med lardo och skogschampinjoner

Jag hade köpt Lardo som jag är så förtjust i. Ville gärna äta pasta och tittade vad som fanns hemma. Det blev ju bara så bra, superenkelt och jättegott utan…

Biff Stroganoff

Det här är en enkel rätt att tillaga som hela familjen kan uppskatta, även ni som vanligtvis inte uppskattar stroganoff. Den här versionen är lite kryddigare med rökt paprika och…

Friterade vårrullar

med nuoc cham sås Jag gillar friterat, asiatiskt och plockmat. Det här är en stor favorit som tickar alla boxar, dessutom går de väldigt bra att frysa dem innan de…

Tarte Tatin

När jag började på Coconasse i Paris 1967, hade de en stjärna i Guide Michelin och under mina två år där gjorde jag mellan fyra och sex tarte tatin i…

Gorgonzolaspäckad oxfilé

En gammal klassiker från Restaurang Johannas storhetstid. Receptet är skapat av Crister Svantesson och Leif Mannerström. Vill du laga enkelt och imponera på dina matgäster är detta ett säkert kort.…

3 X asiatiska tillbehör

fr. vänster: Chili oil / Furikake / Chili jam Här har ni tre recept på olika smakhöjare till asiatisk matlagning. Ha de i såser, soppor; på ris eller nudlar. Recepten…

Räksoppa

Världens enklaste, godaste och billigaste skaldjurssoppa. Garanterad succé! Recept för 4 personer Tid: ca 40 minuter INGREDIENSER: 800g frysta räkor, med skal 1 gul lök, finhackad 1 msk tomatpuré 2…

Mongolian Beef

Jag älskar kinamat. Det är ganska enkel mat och packat med umami. Jag kan ibland sakna kinamat där vi bor. Den lokala kinakrogen är liksom en bit bort. Så jag…

Chana Dal

Indisk husmanskost när den är som bäst!! Dal har jag mer eller mindre levt på när jag red på kamelrygg genom Indien och Pakistan. Det är smakrikt, nyttigt, mättande och…

Helstekt majskyckling med salvia och citron

Dags att prata kyckling. För det är ju så värt pengarna, när man väl hittar en fin majskyckling i affären, att köpa en glad fet kyckling som levt på majs…