Det här är en enkel rätt att tillaga som hela familjen kan uppskatta, även ni som vanligtvis inte uppskattar stroganoff. Den här versionen är lite kryddigare med rökt paprika och chili, och den har mer tomat än grädde som tyvärr ofta är fallet med vanlig stroganoff. Den här är god på riktigt!
Recept för 4 personer
Tid: ca 40 minuter
INGREDIENSER:
- 600g flankstek i 1 cm tjocka skivor som du strimlar
- 2 gula lökar, hackade
- 2 msk tomatpure
- 1 burk krossade tomater
- 1 tsk vitvinsvinäger/rödvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap, rågad
- 2 dl gräddfil
- 0.5 tsk rökt paprika
- 0.5 tsk chili flakes
- salt och peppar
- 4 msk crème fraîche som topping
GÖR SÅ HÄR:
Ta fram en stekpanna och lägg i smör och olja, stek köttet på medelvärme, bryn det gärna i omgångar så att inte köttet kokas, glöm inte att salta och peppra. Lägg i löken när köttet börjar få färg, stek tills löken blir genomskinlig.
Ta nu fram en djupare gryta och ha i alla ingredienser utom gräddfilen, låt sjuda i ca 40 minuter under lock.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt gräddfil, smaka av igen och se om du behöver mer salt eller chili för hetta. Servera med ris, pressgurka och en klick crème fraîche på toppen.
Smaklig måltid!
Leave a Comment