Pasta med lardo och skogschampinjoner

Jag hade köpt Lardo som jag är så förtjust i. Ville gärna äta pasta och tittade vad som fanns hemma. Det blev ju bara så bra, superenkelt och jättegott utan gräddig sås.

Recept för 4 personer.
Tid: 30 minuter

INGREDIENSER:

  • Valfri pasta
  • 200g Lardo eller ett paket bacon
  • 3 vitlöksklyftor (hackade)
  • 7 skivade skogschampinjoner
  • 1 tsk torkad salvia
  • 8 små plommontomater, delade på mitten
  • 2 dl kalv- eller kycklingfond (alltså 2 dl vätska, inte koncentrat)

GÖR SÅ HÄR:

Börja med att koka din pasta, efter halva koktiden kan du hälla av den snabbt, tillbaka i kastrullen på med olja och lock. Låt den stå tills det är dags att slå över den på såsen.

Värm en torr panna på hög värme, släng i din svamp och se till att den får färg och släpper vatten. Peppra gärna men håll på saltet tills allt är klart och du vet om det behövs mer.

Ta din fint strimlade Lardo (eller/och bacon) och stek den på hög värme. (Om du använder bacon se till att den inte får för mycket färg.) När lardon smält, sänk värmen och tillsätt vitlök. När vitlöken blivit mjuk tillsätt fonden och dina tomater, låt det sjuda snabbt och lägg över din pasta, låt fonden koka in lite så att pastan går klar och lämnar lite vätska vid servering. Toppa med riven parmesan.

Smaklig måltid!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *