Gorgonzolaspäckad oxfilé

En gammal klassiker från Restaurang Johannas storhetstid. Receptet är skapat av Crister Svantesson och Leif Mannerström. Vill du laga enkelt och imponera på dina matgäster är detta ett säkert kort.

Recept för 4 personer.
Tid: Ca 1 timme

INGREDIENSER:

  • 4 oxfiléer på ca 180-200g
  • 2 hg gorgonzola
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 0.5 dl rödvin
  • 1.5 dl vispgrädde 40%
  • 2 msk kalvfond
  • 1.5 msk smör
  • Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:

Stick en vass kniv i sidan på oxfilén, skär upp en ficka, försök att inte förstora stickhålet. Sidorna på filén ska vara hela. Tryck in 1/2 msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra filéerna.

Ta fram din stekpanna och i med smöret, stek filéerna ca 2 min på varje sida, vänd upp dem även på höjden och rulla dem i smöret så att hela filén får en yta.

Ta upp filéerna ur pannan och ställ åt sidan. Lägg i den finhackade löken i pannan och låt den steka i ett par minuter tills den blivit mjuk, men inte bränd. Smält ned resten av gorgonzolan med löken, på med vin, kalvfond och grädde låt detta puttra lite i pannan. Lägg i dina filéer och låt allt puttra ca 5 min, klart att servera.

Smaklig måltid!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *