Skomakarlåda

klassisk husmanslunch som ingår i serien av alla lådor som gjorts i Sverige och var populära på 60- och 70-talet.

Recept för 4 personer.
Tid: ca 40 minuter

INGREDIENSER:

  • 4 skivor oxfilé, ca 150g st
  • 8 skivor bacon eller varmrökt fläsk
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 1 msk smör till stekning
POTATISPURÉ:
  • 800g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk (varm)
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

Koka potatis färdig, mosa eller passera potatisen, rör ner mjölk och smör och smaka av med salt och peppar. Blanda i hackad gräslök.

Strimla bacon och stek i smör tillsammans med oxfilén. Klart att servera. På bilden serverade vi detta tillsammans med en ugnsrostad tomatkvist och rödvinssås.

Smaklig måltid!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *