Den här lärde jag mig att göra av en österrikare som var bror till min kompis Valter. Riktig feelgood mat!
Recept för 4 personer
Tid: ca 2 timmar
INGREDIENSER:
- 1.5 kg fint högrev i 2 cm bitar
- 3 stora gula lökar, tärnade
- 6 st krossade vitlöksklyftor
- 1 dl torkad röd paprika
- 1 msk kummin
- 2 msk tomatpuré
- 3 st oxbuljongtärningar
- Salt och peppar
- Maizena till redning
GÖR SÅ HÄR:
Bryn lök och vitlök ljusbrunt i en stor kastrull.
Bryn köttet i en stekpanna, salta och peppra. Blanda köttet med löken i kastrullen och slå över paprika och kummin och rör om.
Slå på vatten så det täcker, lägg i buljongtärningarna, koka upp och skumma av. Låt allt koka i ca 2 timmar, under lock. Fyll på med vätska om så behövs. Smaka av med salt och peppar och red av med maizena.
Smaklig måltid!
Leave a Comment