Detta är ett recept jag velat gör länge. Som vanligt när jag lagar asiatisk mat söker jag alltid efter det mest autentiska källorna och detta är nog så nära man kan komma.
Det enda som saknas är en ingrediens; mustard greens, Sui mi Ya Cai, som är väldigt svår att få tag på. Det blev supergott iallafall! Det är några specialingredienser som måste inhandlas men det är såå värt det.
Recept för 4 personer
Tid: ca 45 minuter
INGREDIENSER:
- 400 g fläskfärs
- 2 msk rapsolja
- Udon nudlar, gärna färska
- Vårlök för dekoration
DAN DAN SÅS:
- 1.5 msk kinesisk sesampaste eller tahini
- 1 msk kinesisk chili paste i olja
- 2 msk ljus soya (kikoman)
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk strösocker
- 1 krm kinesisk five spice
- 3 msk chiliolja
- 1 dl kycklingfond
STIR FRY BLANDNING:
- 2 msk hoisinsås
- 1 msk mörk soya
- 2 msk kinesiskt risvin, Shaoxing wine
- 0.5 tsk five spice
GÖR SÅ HÄR:
Vi börjar med Dan Dan-såsen. Blanda alla ingredienser noga i en skål. Se till att sockret löses upp. Ställ åt sidan.
Sen vidare till stir fry-såsen. Blanda alla ingredienser i en anan skål.
Ta fram en wok eller stor stekpanna och hetta upp den, lägg i lite olja och stek ditt fläskkött. Fördela det fint så det inte blir några stora klumpar. När köttet är genomstekt slå över din stir fry-sås och låt den koka in. klart!
Nu lägger vi upp.
Ta fram fyra djupa skålar och lägg i nudlarna. Slå på Dan Dan-såsen och lägg över ditt fläsk, Garnera med strimlad vårlök. Klart att servera.
Smaklig måltid!
Leave a Comment