FC Stockholm

FC Stockholm: Från Division 7 till Ettan Norra

Grundad 2010
Hemmaplan Kristinebergs IP, Stockholm
Division Ettan Norra
Avancemang från division 7 till 2 8 år
Svenskt rekord 54 förlustfria matcher i rad (2011-2013)
Skyttekung 2021 Stefan Ostojic, säsongens bästa anfallare i division 2
Tränare 2015 Daniel Nannskog
Ungdomsverksamhet Startade i samband med avancemanget till Ettan Norra

FC Stockholm, även känt som FC Stockholm Internazionale, är en fotbollsklubb som gjort en imponerande resa genom de svenska fotbollsdivisionerna. Klubben, som grundades den 22 oktober 2010, lyckades avancera från division 7 till division 2 på bara åtta år.

Under denna period uppnådde laget även det noterbara bedriften att sätta ett nytt svenskt rekord i antalet förlustfria matcher i rad​​.

En Klubb med Ambitioner

FC Stockholm siktar högt med målet att bli en av Stockholms mest attraktiva klubbar både för spelare och supportrar.

Med en flytt från Mälarhöjdens IP till Kristinebergs IP och senare till flera andra hemmaplaner runtom i Stockholm, visar klubben sin ambition och flexibilitet.

Klubben betonar vikten av att ha en stark ungdomsverksamhet, vilket understryker deras fokus på långsiktig utveckling och framgång​​.

Enastående Framgångar

Under 2021 vann FC Stockholm division 2 och genomförde säsongen obesegrade. Skyttekungen Stefan Ostojic utsågs till säsongens bästa anfallare, vilket bara är en av många framgångar klubben har upplevt. Tidigare har klubben även slagit ett svårslaget svenskt rekord med sitt förlustfria spel över flera säsonger​​.

Hemmaplan och Spelartrupp

Klubben har under åren flyttat sitt hemmaplan flera gånger och för säsongen 2023 spelar de sina hemmamatcher på Kanalplan i Södermalm. Spelartruppen uppdateras kontinuerligt med talanger både från Sverige och internationellt, vilket visar på klubbens dynamiska strategi för att attrahera och utveckla spelare​​​​.

FC Stockholms Vision

Från början på Mälarhöjdens IP till nuvarande hemmaplan på Kristinebergs IP, har FC Stockholm visat att de inte bara strävar efter framgång på planen utan också arbetar hårt för att skapa en stark gemenskap och kultur inom klubben.

Med en rad imponerande säsonger bakom sig och en klar vision framåt, ser FC Stockholm ut att fortsätta sin resa mot att bli en ännu mer framträdande del av svensk fotboll​​.

FC Stockholm fortsätter att bygga på sin imponerande historia, med en stark gemenskap och en tydlig vision för framtiden, positionerar de sig som en klubb att hålla ögonen på i de kommande åren.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *