Nordic United FC

Nordic United FC: En Resa Genom Divisionerna

Grundad 2004
Tidigare namn Assyriska FF Babylon, Södertälje FC, Assyriska United IK, United IK Nordic
Hemmaplan Södertälje Fotbollsarena
Division Ettan Norra (2023)
Placering 2023 2:a i Ettan Norra
Huvudtränare Hakan Bezgin
Ordförande Daniel Halef
Matchställ Utespelare: Svart/Röd randig, Målvakt: Lila

Nordic United FC, baserad i Södertälje, är en fotbollsklubb med en fascinerande historia som började 2004 under namnet Assyriska FF Babylon.

Klubben har genomgått flera namnändringar, bland annat som Södertälje FC och Assyriska United IK, innan den antog sitt nuvarande namn, Nordic United FC, 2022. Denna identitetsförändring speglar klubbens utveckling och ambitioner​​.

Från Lokal till Nationell Framgång

Klubbens resa från de lägre divisionerna till den nationella scenen är en berättelse om uthållighet och framgång. Efter att ha vunnit Division 2 Södra Svealand 2022, spelade Nordic United FC i Ettan Norra, Sveriges tredje högsta division, under säsongen 2023.

Trots en stark säsong och en andraplats i ligan, lyckades klubben inte säkra uppflyttning till Superettan efter att ha förlorat kvalet mot Örgryte​​.

Truppen som Bär Framtidsdrömmarna

Med en trupp som ständigt utvecklas, står klubben stark med spelare som William Björklund, en lovande målvakt, och erfarna mittfältaren Sebastian Rajalakso. Under ledning av huvudtränare Hakan Bezgin, fokuserar Nordic United på att vidareutveckla sin talang och siktar på att nå nya höjder i svensk fotboll​​.

En Klubb Förankrad i Södertälje

Hemmaplanen, Södertälje Fotbollsarena, med sitt konstgräs och moderna faciliteter, är klubbens fäste.

Klubbens matchställ, som präglas av svarta och röda ränder för utespelarna och lila för målvakterna, är lika distinkta som klubbens ambitioner. Med en aktiv närvaro på sociala medier och engagerade fans fortsätter Nordic United FC att bygga sin historia​​.

Med sikte på framtiden och en stark gemenskap både på och utanför planen, representerar Nordic United FC inte bara fotboll utan även en vision om samhörighet och framgång i Södertälje och bortom.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *