med stockholmare
En riktig potatissallad är ju alltid så gott! Passar till allt och perfekt att ta med sig på utflykt. Den här spanska varianten blev jättegod!
Recept för 4 personer
Tid: ca 30 minuter
INGREDIENSER:
- 500 g fast potatis, medelstor med skal
- 1 rödlök, skivad
- 1 röd paprika, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, krossad och skivad
- 0.5 dl olivolja
- 1 krm chili flakes
- 1.5 dl kycklingbuljong
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk hackad bladpersilja
- 1 tsk färsk rosmarin, hackad
- 1 msk vitvinsvinäger
- Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Koka potatisen, när den är klar spola så att den svalnar och du kan skala den. I en kastrull tillsätter du olivolja, lök, paprika och kryddor. Svetta löken och parikan på låg värme utan att ge färg. Slå på kycklingbuljong och vitvinsvinäger, låt det koka upp, smaka av med dijonsenap. Skiva ner den skalade potatisen i kastrullen, låt sjuda under ett par minuter så att potatisen blir varm, smaka av med salt och peppar. Vänd om tills all vätska är borta och den täcker potatisen. Serveras till fisk, grillat kött eller som i vårt fall, korv!
Smaklig måltid!
Leave a Comment