Kyckling i Grönpepparsås

Detta är en absolut favourit både hos barnen och oss vuxna. Detta är en rätt du kan bjuda gäster på och det slutar nästan alltid med att receptet delas ut efter en middag.

Receptet har jag fått av min mamma som lagat denna rätt så länga jag kan minnas. Detta var rätten jag som liten önskade mig när jag fyllde år och detta är fortfarande rätten jag väljer att laga mins en gång i månaden.

Tänk på att rätten innehåller rätt mycket grönpeppar och det är en smaksak vilken typ av hetta man vill ha. Dessutom är det väldigt olika kvalitet beroende på märke. Vissa är mer intensiva än andra så ta det varsamt och lägg till efter hand.

Recept för 4 personer.
Tid: 20-25 min

INGREDIENSER:

  • 700 gr kycklinglårfilé
  • 2 msk torkad grönpeppar, mortla
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 2 msk rågade ljus soya (ex kikoman)
  • Ca 4 dl grädde eller syrad grädde
  • Citron eller rödvinsvinäger vid behov och efter smak.

GÖR SÅ HÄR:

Nu går det fort att laga middag.

Sätt på riset, använd gärna basmati eller jasminris. Det tar ca 15 min och det är den tid du behöver för att laga en grymt god middag som alla jag har bjudit den på älskar.

Klara, färdiga, gå.

välj själv med kycklingen om den ska vara i mindre bitar (går fortare) eller om ni vill ha hela lårfileér.

Olja i pannan låt den bli varm och tillsätt smör, ned med kycklingen. Låt dem få färg. Kycklinglårfile tål att tillagas länge så var inte orolig för att den ska bli torr. Plocka ur din kyckling från pannan. Använd den köttsaft som finns i pannan, sänk värmen något och tillsätt grönpeppar, dijon, soya och grädde. Använd vips så att allt blandas ordentligt. Lägg ned köttet i pannan igen och låt det koka upp.

Glöm inte smaka av. Här tillsätts syran i form av antingen citron eller vinäger. Grädde kan bli lite kvalmigt och ett par droppar syra i rätten kan vara avgörande för en bättre upplebvelse. Är ni som jag kan man om man tycker om lite hetta tillsätta lite mer mald/mortlad grönpeppar.

Riset är klart, dra av det från värmen och vänd runt, sätt tillbaka locket och låt det stå ett par minuter.

Nu är allt klart.

Det har tagit dig ca 20-25 minuter.

Servera gärna med en sallad, fetaost gör sig märkligt nog väldigt bra till detta, samt en fransk vinaigrette.

Smaklig måltid!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *