Chili Cheese Tops

Perfekta tilltugget? Jag tycker i alla fall att detta är försvinnande gott! Men man orkar ju inte hur många som helst(som tur är). Det här är även ett bra recept i och med att man kan frysa in det och sen ha att plocka fram lagom tills man får besök. Så gör med fördel 20-25 st och spara hälften i frysen till ett annat tillfälle.

Recept för 20-25 st
Tid: ca 30 minuter

INGREDIENSER:

  • 3 dl riven cheddarost
  • 150g Toast Mozzarella, Hamburgerost eller 1 paket vanlig cheddar hamburgerost, skuren i små bitar
  • 1 dl philadelphia naturell
  • 1 dl finhackad (inlagd) jalapeño, eller 6 st färska finhackade
  • 0.5 tsk salt, smaka av
  • 1 – 2 tsk chili flakes

Fritering

  • 3-4 vispade ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Panko eller ströbröd

GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla ingredienser i en skål, smaka av så att sältan är bra.

Blöt dina händer och gör lagom stora bollar och lägg på bakplåtspapper i en form som går att ställa in i frysen.

låt dem stelna ordentligt så blir frietringen bättre.

När dina bollar är frysta, ställ fram vispade ägg , mjöl och panko i olika skålar.

Se till att oljan är varm ca 180 c

Nu ska vi panera.

Börja i mjöl, ägg, mjöl, ägg och panko.

När du är klar börjar du fritera, dem är klara när de är gyllenbruna. tänk på att ju större bollar du gjort desto längre tid i fritösen så att osten smälter.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *