Perfekta tilltugget? Jag tycker i alla fall att detta är försvinnande gott! Men man orkar ju inte hur många som helst(som tur är). Det här är även ett bra recept i och med att man kan frysa in det och sen ha att plocka fram lagom tills man får besök. Så gör med fördel 20-25 st och spara hälften i frysen till ett annat tillfälle.
Recept för 20-25 st
Tid: ca 30 minuter
INGREDIENSER:
- 3 dl riven cheddarost
- 150g Toast Mozzarella, Hamburgerost eller 1 paket vanlig cheddar hamburgerost, skuren i små bitar
- 1 dl philadelphia naturell
- 1 dl finhackad (inlagd) jalapeño, eller 6 st färska finhackade
- 0.5 tsk salt, smaka av
- 1 – 2 tsk chili flakes
Fritering
- 3-4 vispade ägg
- 2 dl vetemjöl
- Panko eller ströbröd
GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla ingredienser i en skål, smaka av så att sältan är bra.
Blöt dina händer och gör lagom stora bollar och lägg på bakplåtspapper i en form som går att ställa in i frysen.
låt dem stelna ordentligt så blir frietringen bättre.
När dina bollar är frysta, ställ fram vispade ägg , mjöl och panko i olika skålar.
Se till att oljan är varm ca 180 c
Nu ska vi panera.
Börja i mjöl, ägg, mjöl, ägg och panko.
När du är klar börjar du fritera, dem är klara när de är gyllenbruna. tänk på att ju större bollar du gjort desto längre tid i fritösen så att osten smälter.
Leave a Comment