Fred

Ćevapčići – streetfood från Balkan

Det här är en av våra nya favoriter! Ćevapčići, eller cevapi är en traditionell köttfärsrätt från Balkan som oftast serveras i ett slags pitabröd tillsammans med kajmak och ajvar. Enkelt,…

Shokupan – Japanskt mjölkbröd

Jag har fått dille på att baka. Inget jag gjort innan men nu kan jag inte sluta. Jag är så trött på färdigskuret rostbröd i butik, jag vill skära tjocka…

Stekt fläsk med löksås

Klassisk svensk husman. Stekt fläsk är gott om det är torr saltat fläsk, med löksås blir det kungligt. Recept för 4 personer Tid: ca 20 minuter INGREDIENSER: 600g rimmat sidfläsk,…

Friterad Kyckling

Barnens favorit! Vår version på kentucky fried chicken. Frasiga, saftiga friterade kycklinglårfiléer. Det är lite pyssel med att fritera, men så värt att göra det ibland. Dessa små nuggets med…

Kyckling i Grönpepparsås

Detta är en absolut favourit både hos barnen och oss vuxna. Detta är en rätt du kan bjuda gäster på och det slutar nästan alltid med att receptet delas ut…

Chicken Biryani

Denna rätt finns det otaliga recept av, beroende på familjetraditioner, områden, med kött, utan kött men ett gemensamt drag för dessa är att det är en gryta där allt kokas…

Picklad rödlök

Jätteenkelt att göra och håller väldigt länge i kylen. Kryddar upp vilken tråkig sallad som helst, ha det på en macka eller använd den som tillbehör till någon varmrätt. Enkelt,…

Skomakarlåda

klassisk husmanslunch som ingår i serien av alla lådor som gjorts i Sverige och var populära på 60- och 70-talet. Recept för 4 personer. Tid: ca 40 minuter INGREDIENSER: 4…

Pulled Pork “Ban Mai”

Asiatisk pulled pork-baguette med srirachamayo och picklade grönsaker Detta är min version av en vietnamesisk Ban Mai. Lite knapriga söta delar blandat med möra, saftiga bitar allt i en gryta.…