a k a “tjockholmare” Stockholmare är en helt grym korv och jag har haft den som favorit under en lång tid och nu har Gudruns, som tillverkar den, gjort en…
Jag hade länge varit sugen på anka, men hittade inte riktigt något recept som inspirerade. Jag har också varit sugen på att testa autentisk Kung Pao Chicken. Så jag valde…
Denna sommar när vi varit hemma så mycket har jag börjat ta mig an grillen. Jag är långt ifrån en grillmästare och har i ärlighetens namn inte grillat många gånger.…
Jag älskar smårätter! Att plocka från många fat med olika smaker gör inte bara måltiden mer spännande utan inbjuder även till en längre sittning vid bordet, där man under en…
på fläskkarré Frankrikes svar på slarvsylta? Nja inte riktigt, men nästan. Jag brukar i alla fall gladeligen ersätta syltor och pastejer på smörgåsbordet/julbordet/påskbordet, ja ni förstår – med denna magiska…
Jag hade långpeppar hemma och jag ville göra något med den. Vilken otrolig krydda. Rekommenderar er verkligen att prova! Detta blev så gott! Recept för 4 personer Tid: 20 minuter…
Jag började äta varma edamamebönor med flingsalt för många år sedan när jag jobbade på Restaurang East i Stockholm. Dom hade det som ett snacks eller tillbehör som man kan…
Den här lärde jag mig att göra av en österrikare som var bror till min kompis Valter. Riktig feelgood mat! Recept för 4 personer Tid: ca 2 timmar INGREDIENSER: 1.5…
Indisk husman när det är som bäst! Aloo gobi betyder ordagrant potatis och blomkål. Det här är ytterligare en rätt jag har levt på under relativt lång tid när jag…
Hainanese Chicken rice (kyckling med ris), en traditionell maträtt i Singapore och Malaysia. Detta är en ganska enkel rätt att tillaga , det tar ca 1 h men kycklingen sköter…